FX500 Fassi Electronic Control.

Ένα σύστημα το οποίο ελέγχει ηλεκτρονικά τις συνθήκες φορτίου του γερανού, των υδραυλικών, μηχανικών προεκτάσεων και του βαρούλκου. Διαχειρίζεται την ανύψωση του φορτίου με την δυνατότητα να ενεργοποιήσει διαφορετικούς τομείς εργασίας σε σχέση με την ευστάθεια του γερανού/ φορτηγού. Επιπλέον καταγράφει και εκπέμπει δεδομένα σχετικά με την λειτουργία του γερανού.

 

FX800 Fassi Electronic Control

Ένα σύστημα το οποίο ελέγχει ηλεκτρονικά τις συνθήκες φορτίου του γερανού, των υδραυλικών, μηχανικών προεκτάσεων και του βαρούλκου. Με τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένα μοντέλα γερανών, ειδικά για αυτούς που έχουν σχεδιαστεί για υψηλές ή πολύ υψηλές αποδόσεις και μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας. Διαχειρίζεται την ανύψωση του φορτίου με την δυνατότητα να ενεργοποιήσει διαφορετικούς τομείς εργασίας σε σχέση με την ευστάθεια του γερανού/ φορτηγού. Επιπλέον καταγράφει και εκπέμπει δεδομένα σχετικά με την λειτουργία του γερανού.

 

FX901

Απεικόνιση Οθόνης Αφής. 7″ έγχρωμη οθόνη απεικόνισης γραφικών με τεχνολογία οθόνης αφής, η οποία επιτρέπει την εμφάνιση λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τη σταθεροποίηση του γερανού και τις συνθήκες εργασίας.

 

FX-Link

Ένα σύστημα που αναπτύχθηκε με στόχο τη βελτιστοποίηση της συνδεσιμότητας μεταξύ γερανού και φορτηγού. Στην πράξη, ελέγχει το όχημα από το τηλεχειριστήριο του γερανού και την κατάσταση του γερανού από το ταμπλό του οχήματος, αναπτύσσοντας νέες ολοκληρωμένες λειτουργίες εντολών/ελέγχου.

 

AWC (automatic winch control)

Αυτόματος Έλεγχος Βαρούλκου. Μέσω ενός δικτύου ειδικών ασύρματων αισθητήρων, το σύστημα αυτό ανιχνεύει τις τηλεσκοπικές κινήσεις των επεκτάσεων όταν το jib του γερανού είναι οριζόντια προς το έδαφος, διατηρώντας αυτόματα μια σταθερή απόσταση μεταξύ της τροχαλίας, του άκρου του γερανού και του γάντζου ανύψωσης.

 

ACF (Automatic winch control)

Αυτόματη Αναδίπλωση Γερανού. Αυτό το νέο σύστημα επιτρέπει στον γερανό να ανοίγει και να κλείνει αυτόματα. Για παράδειγμα, απλοποιεί την επιστροφή του γερανού στη θέση παρκαρίσματος.

 

CCD (Cabin collision detection)

Ανίχνευση Σύγκρουσης Καμπίνας. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες θέσης για τον έλεγχο της κίνησης των βραχιόνων του γερανού, ανιχνεύοντας την απόσταση τους από την καμπίνα του φορτηγού και αποκλείοντάς τους αυτόματα, όταν πλησιάζουν κοντά της επικίνδυνα.

 

IoC (Internet of Cranes)

Διαδίκτυο των Γερανών. Με αυτό το σύστημα που κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Fassi, όλοι οι γερανοί εξοπλισμένοι με την ειδική συσκευή είναι «σε απευθείας σύνδεση», επιτρέποντας στον χειριστή να υπολογίζει σε μια πάντα ενεργή υπηρεσία βοήθειας που βελτιστοποιεί τους χρόνους συντήρησης και τα κόστη.

 

MOL Manual Outriggers Lock (Ασφάλεια χειροκίνητων σταθεροποιητών)

Ένα σύστημα ασφαλείας που εντοπίζει την ασφάλιση του μάνταλου του πίρου ασφαλείας των μηχανικών ποδαρικών όταν αυτά είναι σε θέση πορείας (μαζεμένα). Παρέχει οπτικό και ακουστικό συναγερμό που τοποθετείται στην καμπίνα του οχήματος.

 

CPM Crane Position Monitoring (Παρακολούθηση θέσης γερανού)

Ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο εντοπίζει αν οι σταθεροποιητές (ποδαρικά) είναι πλήρως ανεπτυγμένοι ανεξάρτητα αν είναι μηχανικά ή υδραυλικά επεκτεινόμενοι. Είναι συνδεδεμένο με το σύστημα ελέγχου του ύψους του γερανού σε θέση πορείας (διπλωμένος). Παρέχει οπτικό και ακουστικό συναγερμό που τοποθετείται στην καμπίνα του οχήματος.

 

FSC Fassi Stability Control (Έλεγχος ευστάθειας)

Σύστημα που ελέγχει συνεχώς και διασφαλίζει τις συνθήκες εργασίας του γερανού σε σχέση με την ευστάθεια του γερανού/ φορτηγού, βάσει της θέσης των σταθεροποιητών. Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις: L (Low), M (Medium), S (Super), οι οποίες χαρακτηρίζονται από την διαφορετική σχεδίαση και λειτουργικότητα για να μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις πιθανές προδιαγραφές των γερανών.

 

IMC Integral Machine Control (Έλεγχος αρτιότητας μηχανής)

Είναι ο ψηφιακός εγκέφαλος των γερανών της Fassi, ο οποίος μέσω των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών και μαζί με τα συστήματα ελέγχου του
γερανού, διαχειρίζεται και διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του γερανού ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή απόδοση του μηχανήματος και έλεγχος για όλες τις συνθήκες εργασίας.

 

ADC Automatic Dynamic Control (Αυτόματος δυναμικός έλεγχος)

Ένα σύστημα ελέγχου της Fassi που αυτόματα ελέγχει την δυναμική όλων των λειτουργιών του γερανού, μεγιστοποιώντας την ταχύτητα κίνησης βάσει του χειριζόμενου φορτίου. Επιτρέπει μόνο τις ελεγχόμενες κινήσεις, ελαχιστοποιώντας της κόπωση του γερανού και του πλαισίου του οχήματος.

 

OTC Oil Temperature Control (Έλεγχος θερμοκρασίας λαδιού)

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συσκευή για τον έλεγχο της θερμοκρασίας λαδιού. Χάρη στον αναλογικό αισθητήρα που έχει τοποθετηθεί μέσα στο ψυγείο λαδιού, είναι ικανή να διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία του υδραυλικού συστήματος ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες χρήσης. Η θερμοκρασία φαίνεται στον πίνακα ελέγχου του γερανού καθώς και στην οθόνη του ασύρματου χειριστηρίου.

 

D850 Digital Multifunction Distributor Bank (Ψηφιακός πολυλειτουργικός διανομέας).

Ο ψηφιακός πολυλειτουργικός διανομέας D850 διαχειρίζεται το λάδι από την αντλία και το κατανέμει ανάλογα με τις λειτουργίες του γερανού που το χρειάζονται, επομένως διασφαλίζει τέλεια την λειτουργία πολλών κινήσεων συγχρόνως.

 

D900 Digital Multifunction Distributor Bank (Ψηφιακός πολυλειτουργικός διανομέας).

Ο ψηφιακός πολυλειτουργικός διανομέας D900 διαχειρίζεται το λάδι από την αντλία και το κατανέμει ανάλογα με τις λειτουργίες του γερανού που το χρειάζονται, επομένως διασφαλίζει τέλεια την λειτουργία πολλών κινήσεων συγχρόνως, σε συνδυασμό με το σύστημα FX( extra fast system), εγγυάται μια καταπληκτική ρευστότητα και ταχύτητα.

 

RCH/ RCS Radio remote control (Ασύρματο χειριστήριο)

Το καινούργιο ψηφιακό ασύρματο χειριστήριο με οθόνη, σας επιτρέπει να χειρίζεστε τον γερανό εξ αποστάσεως και προαιρετικά το όχημα και τους σταθεροποιητές. Αυτόματα ανιχνεύει τις διαθέσιμες συχνότητες ώστε να υπάρχει αδιάκοπτη επικοινωνία μεταξύ χειριστή και γερανού.

 

S800 Multifunction Distributor Bank (Πολυλειτουργικός διανομέας)

Πολυλειτουργικός διανεμητής ιδανικός για μικρούς και μεσαίους γερανούς, ρυθμισμένος ανάλογα με τις λειτουργίες του γερανού.

 

S900 Multifunction Distributor Bank (Πολυλειτουργικος διανoμέας)

Πολυλειτουργικός διανομέας ιδανικός για μεγάλους γερανούς, ρυθμισμένος ανάλογα με τις λειτουργίες του γερανού.

 

ME Manual Extension (Μηχανική προέκταση)

Η Fassi σχεδίασε ένα σύστημα ελέγχου που σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά συστήματα FX500 και FX800, μπορεί να ελέγξει αν το χειριζόμενο φορτίο στη μηχανική προέκταση μπορεί να ανυψωθεί βάσει των προβλεπόμενων φορτίων του γερανού.

 

GV Graphic Visualizer

Είναι ένας καινοτομικός πίνακας που διαβιβάζει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του γερανού στην οθόνη με την χρήση γραφικών για την καλύτερη κατανόηση από τον χειριστή. Όλα τα στοιχεία του γερανού παρακολουθούνται και μπορεί να γίνει η επιλογή των διαθέσιμων συστημάτων μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη.

 

AV Alphanumeric Visualizer

Είναι ένας πίνακας που διαβιβάζει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του γερανού στον χειριστή μέσω της οθόνης με την χρήση γραμμάτων, αριθμών ή συμβόλων.

 

FS Flow Sharing (Διαμοιρασμός ροής)

Σύστημα που κατανέμει αναλογικά το λάδι από την αντλία συγχρόνως σε όλες τις κινήσεις. Επιτρέπει την λειτουργία πολλών κινήσεων την ίδια στιγμή, κατανέμοντας την διαθέσιμη ροή λαδιού ανάλογα με τις κινήσεις και την ταχύτητα του γερανού.

 

JDP Jip Dual Power

Ένα σύστημα της Fassi που προσφέρει έναν διπλό μοχλό ανυψωτικής ικανότητας για το fly jib, εξαρτάται από το ύψος του γερανού που μπορεί να φτάσει σε κάθετη θέση.

 

FL Full Lift

Σύστημα που επιτρέπει την επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας, σε FAST ( βαλβίδα ανακύκλωσης ενεργοποιημένη) ή POWER (βαλβίδα ανακύκλωσης απενεργοποιημένη) ενώ βγαίνουν ή μπαίνουν οι υδραυλικές προεκτάσεις. Η επιλογή γίνεται μέσω ασύρματου χειριστηρίου με την επιλογή του αντίστοιχου εικονιδίου ή με το πάτημα κουμπιού στο κύριο πίνακα ελέγχου.

 

XF Extra Fast

Σύστημα που λειτουργεί μέσω ειδικών βαλβίδων και με συνδυασμό με τον πολυλειτουργικό διανομέα, επιτρέπει ομαλές και ακριβείς κινήσεις με μικρότερη θέρμανση του λαδιού και μεγαλύτερες ταχύτητες λειτουργίας.

 

XP Extra Power

Σύστημα που επιτρέπει περισσότερη δύναμη σε δύσκολα φορτία, μειώνοντας την ταχύτητα των κινήσεων του γερανού.

 

MPES Multi Power Extension System

Σύστημα που εγγυάται μια εξαιρετική ταχύτητα στην επέκταση ή σύμπτυξη των υδραυλικών προεκτάσεων. Αποτελείται από ένα σύνολο ανεξάρτητων δυνατών εμβόλων, που συνδέονται και ελέγχονται από ένα χειριστήριο.

 

Prolink Progressive Link

Ένα αποκλειστικό σύστημα της Fassi που αποτελείται από ένα μακρύτερο έμβολο ανύψωσης και με συνδυασμό με τους διπλούς συνδέσμους επιτρέπει μεγαλύτερη γωνία εργασίας του γερανού. Άναλογα με τον γερανό επιτρέπει 10º-15º επιπλέον, χωρίς να επηρεάζει την ανυψωτική ικανότητα. Το prolink εφαρμόζεται και στα fly jib, με μια αύξηση της γωνίας εργασίας 10º-20º.

 

RPS Rack and Pinion System (Κανόνας περιστροφής)
FWD Fewer Welds Design (Σχεδιασμός με λιγότερες κολλήσεις)

Όσο λιγότερες κολλήσεις μετάλλων υπάρχουν τόσο δυνατότερη θα είναι η κατασκευή. Τα δομικά μέρη του γερανού είναι κατασκευασμένα από λυγισμένο ατσάλι και συνήθως με μια μόνο συγκολλημένη πλευρά, έχουν καλύτερη ελαστικότητα στο βάρος και ιδανική αντίσταση στην κόπωση.

 

CQ Cast Quality

H Fassi χρησιμοποιεί περισσότερο από 35 χρόνια χυτά κομμάτια για διάφορα στοιχεία του γερανού. Όπως η βάση, η κορυφή της κολώνας κ.α

 

UHSS Ultra High Strength Steel

Υψηλής αντοχής ατσάλι χρησιμοποιείται για την κατασκευή των δομικών κομματιών, με υψηλή αντοχή ελαστικότητας, αυξάνει την δομική δύναμη και αντίσταση των κομματιών, συγχρόνως μειώνει το βάρος του γερανού και αυξάνει το ωφέλιμο βάρος του οχήματος.